Adrian Lux

Adrian Lux eller Prinz Adrian Johannes Hynne som han egentligen heter föddes 1 maj 1986 och är idag känd som svensk dj och musikproducent. Han producerar och spelar Electro och House musik och har skapat låtar som ”Can’t Sleep”, ”Strawberry” med Rebecka Rolfart från Those Dancing Days samt ”Teenage Crime” med Lune. Flera stora och kända dj:s har stöttat och remixat hans musik såsom Avicii, Axwell och Philgood. Adrian Lux har även själv gjort remixer för bland annat Lana Del Ray, Salem Al Fakir och Deborah Cox. Han har dessutom samarbetat med det svenska rockbandet Kent år 2012 och remixade då bandets låt ”Jag ser dig”. Lux låt ”Can’t sleep” är dessutom en av låtarna i fotbollsspelet FIFA.

Adrian Lux

Vem är Adrian Lux?

Adrian Lux är en relativt ensam själ som går sin egen väg, om han själv får välja. Han har lyckats fånga en stor publik med sin musik och framförallt med sin genombrottslåt ”Teenage Crime” som det tog hela 8 års musikskapande för att komma ut. Lux ser inte sin karriär som över om några år, utan han ser den snarare som något som precis tagit fart. Han fick genom ”Teenage Crime” hela världen som spelfält. Idag bor Adrian Lux i USA och har funnit sitt uttryck mellan att vara ”ett klubbkid som främst spelade techno” och visionen i den trendiga housen. Flytten till Los Angeles i USA var ett sätt att ”komma i fas”. Lux fokuserar på sitt jobb och är mycket ambitiös. Han har dock aldrig strävat efter varken framgång eller kändisskap och höll sig till och med borta från att synas överhuvudtaget i början. Det var viktigt för honom att inte bli en image och ta fokus från musiken. I och med flytten till USA känner han idag att han byggt sin karriär på rätt sätt.

Karriären

Adrian Lux karriär började med att försöka efterskapa budskapet i Justices singel ”We Are Your Friends”, fast till sin egen värld. Han började sen att sitta flera kvällar och spelade in och testade sig fram. Under samma period träffades Lux och Lune och de började testa att göra en låt tillsammans. Därefter gjorde Lux låten ”Can’t Sleep”. Genom en kompis skickades den låten till slut till Axwell som älskade den och ville skriva kontrakt. Efter det gick allt i en raketfart. Lux började spela på diverse fester och dansgolv och gjorde kort därefter ”Teenage Crime” som kom att bli hans stora genombrottslåt och grunden till den framgångsrika karriär han skapat sig idag.